Обавезна регистрација адресе електронске поште привредних друштава

3. Децембар 2018

Закон о изменама и допунама Закона о привредним друштвима из јуна 2018. године прописује да је свако привредно друштво дужно да региструје адресу електронске поште. Примена ове одредбе почела је 1. октобра 2018. године за сва новооснована правна лица и предузетнике, док су сва постојећа привредна друштва, предузетници, представништва и огранци страних привредних друштава који немају регистровану адресу за пријем електронске поште дужни да региструју званичну адресу своје е-поште до 1. октобра 2019. године.

У циљу промоције правилног коришћења електронске поште у пословне сврхе, а и промоције коришћења националних интернет домена, Регистар националног интернет домена Србије (РНИДС) је креирао анимирани филм који је постављен на микросајт на адреси https://email.domen.rs/. Микросајт такође омогућава проверу доступности жељеног назива интернет домена и избор овлашћеног регистра код кога ће привредно друштво да региструје свој домен). На сајту могу да се прочитају додатна упутства о правилном коришћењу електронске поште у пословне сврхе.

Сајт www.cert.rs користи „колачиће“ (cookies) ради побољшања корисничког искуства и функционалности сајта. Ако наставите да претражујете сајт, пристајете на употребу „колачића“.

Сазнајте више