Посета америчког експерта информационе безбедности РАТЕЛ-у

30. Октобар 2019

Директор РАТЕЛ-а др Владица Тинтор и Национални ЦЕРТ угостили су америчког стручњака у области заштите информационих система, Фреда Руонавара, шефа системског обезбеђења Агенције за одбрамбене информационе системе (DISA) и Информационе мреже Министарства одбране (DoDIN), Одељења за заштиту критичне инфраструктуре (CIP). Посету овог експерта организовала је Амбасада САД у Београду у оквиру Speakers Program-а. Тема разговора је било унапређење заштите критичне инфраструктуре и прописа у области информационе безбедности.

Наредног дана, 29.10.2019.године је, у Палати Србије, у оквиру Speakers Program-а одржана  конференција на тему „Заштита критичне инфраструктуре од сајбер напада“ на којој је поред господина Руонавара говорио и Габриел Ескобар отправник послова у Амбасади САД у Србији, том приликом истакли су значај међународне сарадње у одбрани од сајбер напада и уопште у области информационе безбедности. Државна секретарка у Министарству трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић, на отварању скупа истакла је да је информациона безбедност предуслов развоја целокупног дигиталног система Србије и представила Предлог измена и допуна Закона о информационој безбедности.  На конференцији су поред представника РАТЕЛ-а учествовали и представници свих релевантних субјеката у области информационе безбедности у Републици Србији.

Сајт www.cert.rs користи „колачиће“ (cookies) ради побољшања корисничког искуства и функционалности сајта. Ако наставите да претражујете сајт, пристајете на употребу „колачића“.

Сазнајте више