Национални ЦЕРТ на Факултету техничких наука у Новом Саду

10. Децембар 2019

На Факултету техничких наука у Новом Саду је дана 09.12.2019. године одржано предавање Националног ЦЕРТ-а на тему информационе безбедности. Национални ЦЕРТ је овом приликом представио надлежности и свој положај у области информационе безбедности у Републици Србији, представљене су две студије случаја које су имале за циљ да приближе рад Националног ЦЕРТ-а кроз практичне примере неких од најпознатијих инцидената. Трећи део предавања односио се на примену модерних технологија у свакодневном раду ЦЕРТ-ова, актуелне изазове и предности рада у области информационе безбедности, као и мултидисциплинарност информационе безбедности.

На овај начин успостављена је сарадња Националног ЦЕРТ-а са академском заједницом и препознат значај подизања свести о значају информационе безбедности међу студентима и наставним кадром установа високог образовања. РАТЕЛ и Факултет техничких наука на овај начин су у област заједничког деловања додали и информациону безбедност,  и додатно ојачали међусобну сарадњу, која је успостављена споразумом о сарадњи пре две године.

Сајт www.cert.rs користи „колачиће“ (cookies) ради побољшања корисничког искуства и функционалности сајта. Ако наставите да претражујете сајт, пристајете на употребу „колачића“.

Сазнајте више