Састанак Националног ЦЕРТ-а и посебних ЦЕРТ-ова

17. Јануар 2020

У оквиру планираних годишњих активности, Национални ЦЕРТ је организовао састанак са посебним ЦЕРТ-овима, а у циљу унапређења сарадње и јачања јавно-приватног партнерства. На састанку су сви учесници представили своје активности и планове за 2020. годину. У активној дискусији учесника, од тема су се највише издвојиле: актуелни изазови са којима су се посебни ЦЕРТ-ови сусретали у свакодневном раду, подизање свести о информационој безбедности, као и начинима размене информација између Националног ЦЕРТ-а и посебних ЦЕРТ-ова.

Закључак свих учесника је да су резултати претходне године изнад очекивања, чему је између осталог допринела и међусобна сарадња, те је изражена жеља за додатним унапређењем размене искустава и информација.

Национални ЦЕРТ, који послује у оквиру РАТЕЛ-а, у складу са Законом о информационој безбедности води евиденцију посебних ЦЕРТ-ова у Републици Србији. Посебни ЦЕРТ-ови обављају послове превенције и заштите од безбедносних ризика у домену информационе безбедности, а више информација о услугама које пружају својим корисницима, можете видети на линку: https://www.cert.rs/evidencija-certova.html.

Сајт www.cert.rs користи „колачиће“ (cookies) ради побољшања корисничког искуства и функционалности сајта. Ако наставите да претражујете сајт, пристајете на употребу „колачића“.

Сазнајте више