Carnegie Mellon Универзитет у посети Националном ЦЕРТ-у

4. Фебруар 2020

У оквиру размене професионалних искустава и знања представници Института за софтверски инжењеринг Carnegie Mellon Универзитета боравили су  у дводневој посети Националном ЦЕРТ-у Србије. Посета је организована у оквиру поступка учлањења у организацију FIRST, који подразумева и обавезно упознавање првог спонзора за учлањење са радом и капацитетима тима који се кандидује. FIRST (Forum of Incident and Response Security Teams) је међународна организација која окупља велики број ЦЕРТ тимова који се баве заштитом од безбедносних ризика и реаговањем на инциденте, укључујући посебно тимове за безбедност производа из владиног, привредног и академског сектора.

Институт за софтверски инжењеринг Carnegie Mellon Универзитета сматра се једном од најеминентнијих институција у области информационе безбедности и творац је ЦЕРТ организације. Наиме, први ЦЕРТ формиран је на овом Универзитету, а сам програм ЦЕРТ део је Института за софтверски инжењеринг. Знак ЦЕРТ је међународно заштићени знак овог Универзитета.

РАТЕЛ је у оквиру надлежности Националног ЦЕРТ-а имао прилику да по други пут угости представнике Carnegie Mellon Универзитета и на тај начин додатно унапреди већ успешну сарадњу у области информационе безбедности.

 

Сајт www.cert.rs користи „колачиће“ (cookies) ради побољшања корисничког искуства и функционалности сајта. Ако наставите да претражујете сајт, пристајете на употребу „колачића“.

Сазнајте више