Сајбер дан у Крагујевцу

10. Јун 2022

У Дата центру у Крагујевцу у оквиру манифестације Дани Израела у четвртак 09.06.2022. године одржан је Сајбер дан на коме су учествовали и представници РАТЕЛ-а, као Националног ЦЕРТ-а.

Догађај су отворили амбасадор Израела у Србији Јахел Вилан и градоначелник Крагујевца Никола Дашић. Амбасадор Израела је истакао да је свака држава, без обзира на њен технолошки развој изложена сајбер претњама и да ће Израел ставити на располагање све своје техничке могућности Влади Србије и компанијама у Србији, када је у питању заштита сајбер безбедности.

Руководилац службе за информациону безбедност и послове Националног ЦЕРТ-а др Марко Крстић представио је регулаторни оквир области информационе безбедости у Републици Србији, са посебним освртом на управљање безбедносним ризицима у ИКТ системима и размену информација о сајбер претњама.

Развој информационих технологија обухвата и развој информационе безбедности, те је размена знања и искустава од изузтног значаја за нашу земљу, а посебно када је реч о Израелу, једној од најнапреднијих земаља у области информационе безбедности у свету.

 

 

Сајт www.cert.rs користи „колачиће“ (cookies) ради побољшања корисничког искуства и функционалности сајта. Ако наставите да претражујете сајт, пристајете на употребу „колачића“.

Сазнајте више