AFA Women4Cyber Форум

16. Јун 2022

Први AFA Women4Cyber Форум одржан је 8. јуна у просторијама лабораторији НАЛЕД-а на тему будућност сајбер безбедности. Циљ догађаја је био окупљање и повезивање људи који се баве информационом безбедношћу и сродним темама, узимајући у обзир да је реч о динамичној области која је суочена са великим изазовима као што је недостатак кадрова.

Руководилац службе за информациону безбедност и послове Националног ЦЕРТ-а др Марко Крстић учествовао у панел дискусији и том приликом говорио о регулативи у области информационе безбедности у нашој земљи и ЕУ, као и о стандардима и доброј пракси који се примењују у области информационе безбедности. Као ментор у оквиру програма Women4Cyber др Крстић преноси знање о примени вештачке интелигенције и машинског учења у информационој безбедности, па је посебно нагласио да је потребно да се охрабре млади људи и заинтересују за рад у области информационе безбедности, нарочито жене.

Овај догађај организован је у сарадњи са Dell Tehnologies, НАЛЕД-ом, Облак технологијама, Google-ом и амбасадом Израела.

Национални ЦЕРТ континуирано подржава активности које имају за циљ унапређење информационе безбедности, нарочито унапређење капацитета и подизање свести о значају информационе безбедности. 

Сајт www.cert.rs користи „колачиће“ (cookies) ради побољшања корисничког искуства и функционалности сајта. Ако наставите да претражујете сајт, пристајете на употребу „колачића“.

Сазнајте више