Такмичење Serbian Cybersecurity Challenge (SCC)

3. Март 2023

Фондација Мрежа за сајбер безбедност, која окупља најзначајније актере у домену сајбер безбедности у Републици Србији, a у чијем раду учествују и представници Регулаторне агенције за електронске комуникације, као Националног ЦЕРТ-а, ове године организује четврто Национално такмичење из сајбер безбедности Serbian Cybersecurity Challenge (SCC). Ово такмичење је део програма Сајбер херој чији су стратешки циљеви промоција области сајбер безбедности и идентификација, привлачење, едукација и задржавање младих талената са циљем смањења тржишног мањка експерата у области сајбер безбедности у јавном, невладином и приватном сектору.

SCC 2023 се спроводи у две фазе, при чему је прва фаза такмичења индивидуална и одржаће се током викенда 11-12. марта 2023. године у онлајн формату, док ће друга, финална фаза бити одржана у физичком простору 17. маја 2023. године кроз надметање тимова састављених од учесника који су показали најбоље знање у квалификацијама. Задаци на такмичењу су базирани на инцидентима и рањивостима из стварног света из области web апликација, мобилних уређаја, криптографије, реверзног инжењеринга и дигиталне форензике.

Учешће у програму Сајбер херој и на свим такмичењима у оквиру овог програма је бесплатно, а право учешћа имају сви ученици средњих школа и студенти високо-школских институција на територији Републике Србије. Победнике такмичења очекују вредне награде и признања које обезбеђују бројни спонзори, а десеторо најбољих младих стручњака из сајбер безбедности ће имати прилику да постану део Националног тима који ће се борити на европском такмичењу ECSC 2023 у Норвешкој. Заинтересовани сајбер хероји се за учешће на такмичењу могу пријавити путем формулара на страници https://cyberhero.rs/prijava-scc-2023/.

Организацију такмичења подржава Министарство информисања и телекомуникација, РАТЕЛ, као Национални ЦЕРТ, Министарство спољних послова, Регистар националног Интернет домена Србије, као и стратешки партнер програма Мисија ОЕБС у Србији.

Сајт www.cert.rs користи „колачиће“ (cookies) ради побољшања корисничког искуства и функционалности сајта. Ако наставите да претражујете сајт, пристајете на употребу „колачића“.

Сазнајте више