Takmičenje Serbian Cybersecurity Challenge (SCC)

3. Mart 2023

Fondacija Mreža za sajber bezbednost, koja okuplja najznačajnije aktere u domenu sajber bezbednosti u Republici Srbiji, a u čijem radu učestvuju i predstavnici Regulatorne agencije za elektronske komunikacije, kao Nacionalnog CERT-a, ove godine organizuje četvrto Nacionalno takmičenje iz sajber bezbednosti Serbian Cybersecurity Challenge (SCC). Ovo takmičenje je deo programa Sajber heroj čiji su strateški ciljevi promocija oblasti sajber bezbednosti i identifikacija, privlačenje, edukacija i zadržavanje mladih talenata sa ciljem smanjenja tržišnog manjka eksperata u oblasti sajber bezbednosti u javnom, nevladinom i privatnom sektoru.

SCC 2023 se sprovodi u dve faze, pri čemu je prva faza takmičenja individualna i održaće se tokom vikenda 11-12. marta 2023. godine u onlajn formatu, dok će druga, finalna faza biti održana u fizičkom prostoru 17. maja 2023. godine kroz nadmetanje timova sastavljenih od učesnika koji su pokazali najbolje znanje u kvalifikacijama. Zadaci na takmičenju su bazirani na incidentima i ranjivostima iz stvarnog sveta iz oblasti web aplikacija, mobilnih uređaja, kriptografije, reverznog inženjeringa i digitalne forenzike.

Učešće u programu Sajber heroj i na svim takmičenjima u okviru ovog programa je besplatno, a pravo učešća imaju svi učenici srednjih škola i studenti visoko-školskih institucija na teritoriji Republike Srbije. Pobednike takmičenja očekuju vredne nagrade i priznanja koje obezbeđuju brojni sponzori, a desetoro najboljih mladih stručnjaka iz sajber bezbednosti će imati priliku da postanu deo Nacionalnog tima koji će se boriti na evropskom takmičenju ECSC 2023 u Norveškoj. Zainteresovani sajber heroji se za učešće na takmičenju mogu prijaviti putem formulara na stranici https://cyberhero.rs/prijava-scc-2023/.

Organizaciju takmičenja podržava Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, RATEL, kao Nacionalni CERT, Ministarstvo spoljnih poslova, Registar nacionalnog Internet domena Srbije, kao i strateški partner programa Misija OEBS u Srbiji.

Sajt www.cert.rs koristi „kolačiće“ (cookies) radi poboljšanja korisničkog iskustva i funkcionalnosti sajta. Ako nastavite da pretražujete sajt, pristajete na upotrebu „kolačića“.

Saznajte više