Novo ažuriranje za TeamViewer

11. Avgust 2020

Nacionalni CERT Republike Srbije obaveštava sve korisnike aplikacije TeamViewer da je objavljeno najnovije ažuriranje koje sadrži zakrpu za ranjivost CVE 2020 13699. Ovu ranjivost  zlonamerni napadači mogu iskoristiti za pribavljanje lozinke sistema korisnika i na taj način kompromitovati desktop ili mobilni uređaj korisnika.

Ono što najviše zabrinjava je da napad može biti izvršen gotovo automatski, te da nije neophodna interakcija žrtve napada i da se napad izvršava jednostavnim ubeđivanjem da poseti zlonamernu internet stranicu samo jednom.

TeamViewer je jedna od najpopularnijih aplikacija za podršku sa udaljene lokacije koja omogućava da korisnik bezbedno podeli ekran ili preuzme punu kontrolu na desktop ili mobilnom uređaju preko interneta sa bilo koje lokacije.

Preporuka Nacionalnog CERT-a je da svi korisnici u okolnostima rada od kuće obrate posebnu pažnju da aplikacije, antivirusni softver i operativni sistem budu redovno ažurirani, kao i da što pre ažuriraju TeamViewer aplikaciju.

Više o iskorišćavanju ove ranjivosti možete videti na linku

Sajt www.cert.rs koristi „kolačiće“ (cookies) radi poboljšanja korisničkog iskustva i funkcionalnosti sajta. Ako nastavite da pretražujete sajt, pristajete na upotrebu „kolačića“.

Saznajte više