Oktobar – mesec informacione bezbednosti

1. Oktobar 2021

Regulatorna agencija za elektronske komunikacije i poštanske usluge, kao Nacionalni CERT Republike Srbije, obeležava međunarodni mesec informacione bezbednosti kampanjom “Odbrani se znanjem”, i ove godine.

Mesec informacione bezbednosti obeležava se širom sveta, a u Evropi je prvi put obeležen 2012.godine, kada je osmišljen slogan „Informaciona bezbednost je zajednička odgovornost“ koji je ujedinio države Evrope u borbi protiv sajber pretnji. Od tada, svake godine, kampanja promoviše ne samo sigurnije korišćenje interneta, već se pružaju i obuke u cilju edukacije krajnjih korisnika i suočavanja sa novim izazovima.

Kampanja Nacionalnog CERT-a ove godine podrazumeva održavanje vebinara za mala i srednja preduzeća, nastavlja se sa vebinarom za zaposlene u Regulatornoj agenciji za elektronske komunikacije i poštanske usluge i završava se sa radionicom za medijske kuće. 

Vebinar za mala i srednja preduzeća će pružiti informacije o aktuelnim dešavanjima u oblasti informacione bezbednosti, besplatnim alatima koji mogu biti od koristi u svakodnevnom poslovanju malih i srednjih preduzeća, kao i o preporukama za siguran rad i umanjenje rizika poslovanja. Datum održavanja vebinara je 20.10.2021. godine, i sva zainteresovana mala i srednja preduzeća se mogu prijaviti putem mejl adrese: office@cert.rs.

U cilju podizanja svesti građana o značaju informacione bezbednosti, Nacionalni CERT na svojoj internet stranici redovno objavljuje novosti, obaveštenja, preporuke, publikacije i brošure o poželjnim i aktuelnim načinima prevencije od bezbednosnih rizika, kao i aktuelnim rizicima i napadima za  sve ciljne grupe  – građane, privredne subjekte i organe vlasti. Svi materijali su dostupni svim korisnicima na stranici Publikacije.

Sajt www.cert.rs koristi „kolačiće“ (cookies) radi poboljšanja korisničkog iskustva i funkcionalnosti sajta. Ako nastavite da pretražujete sajt, pristajete na upotrebu „kolačića“.

Saznajte više