Radna poseta Agencije za komunikacione mreže i usluge Republike Slovenije (AKOS)

6. April 2023

Nakon uspešne radne posete Agenciji za komunikacione mreže i usluge Republike Slovenije (AKOS) koja je ocenjena kao izuzetno korisna, kolege iz AKOS-a su posetile RATEL radi nastavka saradnje i razmene iskustava u oblasti poštanskih usluga, zaštite korisnika usluga elektronskih komunikacija i informacione bezbednosti.

Delegaciju AKOS-a je, u prisustvu svojih saradnika, pozdravio direktor RATEL-a Dragan Pejović koji je istakao značaj ovakvog vida saradnje u cilju razmene iskustava u vezi sa regulacijom sektora elektronskih komunikacija, poštanskih usluga i informacione bezbednosti. U nastavku radne posete održane su tri paralelne sesije posvećene različitim oblastima.

Jedna od sesija bila je posvećena izazovima u oblasti informacione bezbednosti, a posebno načinu sprovođenja NIS2 direktive, pitanjima integriteta mreža i regulisanja bezbednosti mreža. Predstavljeni su rad i najvažniji projekti Nacionalnog CERT-a, u okviru RATEL-a.

 

 

Sajt www.cert.rs koristi „kolačiće“ (cookies) radi poboljšanja korisničkog iskustva i funkcionalnosti sajta. Ako nastavite da pretražujete sajt, pristajete na upotrebu „kolačića“.

Saznajte više