Delegacija Bosne i Hercegovine u poseti RATEL-u, kao Nacionalnom CERT-u

21. Septembar 2023

Za predstavnike delegacije Bosne i Hercegovine 21. septembra, u prostorijama RATELA, organizovana je studijska poseta sa ciljem bližeg upoznavanja sa ulogom i nadležnostima Nacionalnog CERT-a Republike Srbije, kao i razmene informacija, dobre prakse i zakonskog okvira u oblasti informacione bezbednosti.

U saradnji sa organizacijom UNDP, Nacionalni CERT Republike Srbije je, za predstavnike državnih institucija iz Bosne i Hercegovine, organizovao i održao tehničku obuku na CyberRange platformi. Cilj ove posete je bio podizanje kadrovskih kapaciteta zaposlenih u državnim institucijama Bosne i Hercegovine, kao i unapređenje postojeće saradnje sa kolegama iz regiona.

Polaznici obuke su imali priliku da kroz tehničku obuku uvežbavaju i unapređuju svoje veštine detekcije i odbrane od sajber napada, na najsavremenijoj platformi za treninge iz oblasti sajber bezbednosti. Dodatni značaj organizovanja ovakvih obuka ogleda se u podizanju opšteg nivoa zaštite sajber prostora celokupnog regiona.

Sajt www.cert.rs koristi „kolačiće“ (cookies) radi poboljšanja korisničkog iskustva i funkcionalnosti sajta. Ako nastavite da pretražujete sajt, pristajete na upotrebu „kolačića“.

Saznajte više