Obuke za mala i srednja preduzeća

9. Januar 2024

U skladu sa Strategijom razvoja informacionog društva i informacione bezbednosti u Republici Srbiji za period od 2021. do 2026. godine Nacionalni CERT je u decembru 2023. godine organizovao tri radionice za mala i srednja preduzeća. Radionice su organizovane u Nišu, Subotici i Beogradu, u partnerstvu sa Nacionalnom alijansom za lokalni ekonomski razvoj (NALED), Privrednom komorom Srbije i kompanijom Advanced Cyber Security, jednim od Posebnih CERT-ova u Republici Srbiji. Na radionicama je prisustvovao 61 predstavnik malih i srednjih preduzeća.   

Tokom radionica, polaznici su imali priliku da se upoznaju sa regulatornim okvirom informacione bezbednosti u Republici Srbiji i Evropskoj uniji, da nauče da prepoznaju i spreče sajber napade, ali i da se upoznaju sa korisnim alatima koji im mogu pomoći u svakodnevnom radu. Takođe, učesnicima su predstavljene i aktivnosti koje sprovodi Nacionalni CERT Republike Srbije, uključujući i edukativne publikacije i video materijale koji su dostupni na sajtu „Za bezbedniji klik “.

Sajt www.cert.rs koristi „kolačiće“ (cookies) radi poboljšanja korisničkog iskustva i funkcionalnosti sajta. Ako nastavite da pretražujete sajt, pristajete na upotrebu „kolačića“.

Saznajte više