Poseta ekspertskog tima Univerziteta Karnegi Melon (CMU) Nacionalnom CERT-u Republike Srbije

1. Oktobar 2018

Nacionalni CERT Republike Srbije je bio domaćin ekspertskom timu Instituta za softversko inženjerstvo američkog Univerziteta Karnegi Melon (Carnegie Mellon University, Software Engineering Institute) u periodu između 24. i 27.09.2018.
Tokom boravka u Beogradu, gosti sa Univerziteta Karnegi Melon su posetili i Ministarstvo za trgovinu, turizam i telekomunikacije, Posebno tužilaštvo za visokotehnološki kriminal, Kancelariju za informacione tehnologije i e-Upravu, Udruženje banaka Srbije, MUP CERT, kao i CERT Fondacije SHARE.

U prostorijama RATEL-a je održana i "table-top" vežba, u skladu sa scenarijom koji su pripremili eksperti iz SAD. Pored predstavnika Nacionalnog CERT-a, u vežbi su učestvovali i predstavnici drugih institucija nadležnih za informacionu bezbednost u Republici Srbiji. Naglasak vežbe je bio na potrebi saradnje, koordinacije, prepoznavanja i razmene ključnih informacija tokom odgovora na incidente.

Sajt www.cert.rs koristi „kolačiće“ (cookies) radi poboljšanja korisničkog iskustva i funkcionalnosti sajta. Ako nastavite da pretražujete sajt, pristajete na upotrebu „kolačića“.

Saznajte više