Konferencija "Sajber bezbednost - kako se suočiti sa novim izazovima u poslovnom i bankarskom sektoru"

8. Novembar 2018

Udruženje italijanske privrede u Srbiji, Konfindustrija Srbija, organizovalo je u Beogradu konferenciju na temu "Sajber bezbednost - kako se suočiti sa novim izazovima u poslovnom i bankarskom sektoru". Skup je održan 8.11.2018. godine, u Skupštini Grada Beograda. Glavna tema je bila zaštita informacione bezbednosti u bankarskom sektoru i sektoru telekomunikacija, uz naglašavanje potrebe da se zajedničkim naporima podigne svest o važnosti bezbednosti informacionih sistema.

 

Konferenciju je otvorio Nenad Popović, ministar Vlade Srbije zadužen za inovacije i tehnološki razvoj, a prisutne su pozdravili Serđo Monti, zamenik šafa misije Ambasade Italije u Beogradu, i Erik Kosuta, predsednik Konfindustrije Srbija. Učesnici konferencije su bili predstavnici telekomunikacionih operatora, banaka, privatnog i javnog sektora i gosti iz inostranih kompanija specijalizovanih za informacionu bezbednost. Jedan o panelista je bio i direktor RATEL-a dr Vladica Tintor. Diskusije o temama konferencije su vođene u okviru sledećih panela:

  • Informaciona bezbednost u bankarskom sektoru - bezbednost informacija - ranjivosti i osnaživanje odbrambenih alata
  • Izazovi informacione bezbednosti u sektoru telekomunikacija
  • Bezbednosne pretnje: svest i partnerstvo za postizanje bezbednosti
  • Novi načini obezbeđivanja podataka
  • Ekspertsko vođenje informacione bezbednosti.

Sajt www.cert.rs koristi „kolačiće“ (cookies) radi poboljšanja korisničkog iskustva i funkcionalnosti sajta. Ako nastavite da pretražujete sajt, pristajete na upotrebu „kolačića“.

Saznajte više