Poseta američkog eksperta informacione bezbednosti RATEL-u

30. Oktobar 2019

Direktor RATEL-a dr Vladica Tintor i Nacionalni CERT ugostili su američkog stručnjaka u oblasti zaštite informacionih sistema, Freda Ruonavara, šefa sistemskog obezbeđenja Agencije za odbrambene informacione sisteme (DISA) i Informacione mreže Ministarstva odbrane (DoDIN), Odeljenja za zaštitu kritične infrastrukture (CIP). Posetu ovog eksperta organizovala je Ambasada SAD u Beogradu u okviru Speakers Program-a. Tema razgovora je bilo unapređenje zaštite kritične infrastrukture i propisa u oblasti informacione bezbednosti.

Narednog dana, 29.10.2019.godine je, u Palati Srbije, u okviru Speakers Program-a održana  konferencija na temu „Zaštita kritične infrastrukture od sajber napada“ na kojoj je pored gospodina Ruonavara govorio i Gabriel Eskobar otpravnik poslova u Ambasadi SAD u Srbiji, tom prilikom istakli su značaj međunarodne saradnje u odbrani od sajber napada i uopšte u oblasti informacione bezbednosti. Državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić, na otvaranju skupa istakla je da je informaciona bezbednost preduslov razvoja celokupnog digitalnog sistema Srbije i predstavila Predlog izmena i dopuna Zakona o informacionoj bezbednosti.  Na konferenciji su pored predstavnika RATEL-a učestvovali i predstavnici svih relevantnih subjekata u oblasti informacione bezbednosti u Republici Srbiji.

Sajt www.cert.rs koristi „kolačiće“ (cookies) radi poboljšanja korisničkog iskustva i funkcionalnosti sajta. Ako nastavite da pretražujete sajt, pristajete na upotrebu „kolačića“.

Saznajte više