Održana poslednja u nizu obuka za lokalne samouprave

19. Februar 2020

Dana 18. i 19.02.2020. godine u RATEL-u je održana poslednja u nizu tehnička obuka za jedinice lokalne samouprave. Dvodnevna tehnička obuka osmišljena je kao druga faza projekta „Jačanje kapaciteta lokalnih samouprava u primeni regulative u oblasti informacione bezbednosti“, koji je RATEL sprovodio u saradnji sa NALED-om, Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija i Kancelarijom za IT i eUpravu, tokom 2019. i početkom 2020.godine.

Tehnička obuka na sistemu za simulaciju sajber napada namenjena je administratorima sistema, a tokom ove faze projekta sprovedena je za 56 administratora sistema iz 42 jedinica lokalne samouprave.

Na ovaj način, uspešno je okončan projekat „Jačanje kapaciteta lokalnih samouprava u primeni regulative u oblasti informacione bezbednosti“, koji je sprovođenjem teorijskih i tehničkih obuka za zaposlene u lokalnim samoupravama obuhvatio  ukupno 153 zaposlenih  iz 79 jedinica lokalne samouprave. 

Sajt www.cert.rs koristi „kolačiće“ (cookies) radi poboljšanja korisničkog iskustva i funkcionalnosti sajta. Ako nastavite da pretražujete sajt, pristajete na upotrebu „kolačića“.

Saznajte više