Sastanak Nacionalnog CERT-a i posebnih CERT-ova

24. Jun 2020

U cilju unapređenja saradnje i jačanja javno-privatnog partnerstva Nacionalni CERT je organizovao drugi redovni sastanak sa posebnim CERT-ovima. Predstavnici posebnih CERT-ova  predstavili su svoje aktivnosti u periodu pandemije virusa COVID 19 i planove za oktobar kao mesec informacione bezbednosti. U aktivnoj diskusiji učesnika, od tema koje su se najviše izdvojile bile su aktuelni izazovi sa kojima su se posebni CERT-ovi susretali u svakodnevnom radu i podizanje svesti o značaju informacione bezbednosti, naročito zbog izmenjenog načina rada korisnika i prelaska na rad od kuće.

Nacionalni CERT, koji posluje u okviru RATEL-a, u skladu sa Zakonom o informacionoj bezbednosti vodi evidenciju posebnih CERT-ova u Republici Srbiji. Posebni CERT-ovi obavljaju poslove prevencije i zaštite od bezbednosnih rizika u domenu informacione bezbednosti, a više informacija o uslugama koje pružaju svojim korisnicima, možete videti na linku: https://www.cert.rs/evidencija-certova.html

Sajt www.cert.rs koristi „kolačiće“ (cookies) radi poboljšanja korisničkog iskustva i funkcionalnosti sajta. Ako nastavite da pretražujete sajt, pristajete na upotrebu „kolačića“.

Saznajte više