Oktobarski vebinar ''Od zakona o informacionoj bezbednosti do standarda''

29. Oktobar 2020

U saradnji sa Institutom za standardizaciju, Ministarstvom za trgovinu, turizam i telekomunikacije i Ministarstvom unutrašnjih poslova  održan je besplatan vebinar namenjen zaposlenima u državnim organima.

Učesnicima su predstavljene obaveze predviđene propisima u oblasti informacione bezbednosti, kao i Model Akta o bezbednosti koji je RATEL pripremio kao vid podrške operatorima IKT sistema od posebnog značaja. Istaknuta je važnost primene, ali i provere primenjenih mera zaštite propisanih Zakonom o informacionoj bezbednosti. Pored ispunjenja zakonskih obaveza cilj je bio i povezivanje propisa sa ispunjavanjem zahteva standarda, odnosno serije međunarodnih standarda ISO/IEC 27000 kojima se definišu zahtevi za sistem menadžmenta bezbednošću informacija (ISMS).

Predavači su bili Nebojša Jokić, načelnik Centra za reagovanje na napade na informacioni sistem, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije (MUP), Marija Popović, inspektor informacione bezbednosti, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije (MTTT), Daniela Andrović i Maja Lakušić, Regulatorna agencija za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL) i Violeta Nešković-Popović, rukovodilac Sektora za međunarodnu saradnju, informisanje i izdavačku delatnost, Institut za standardizaciju Srbije (ISS)

Ovo je bio drugi vebinar na temu Akta o bezbednosti u našoj zemlji, na kome su učesnici mogli da čuju konkretne savete za primenu mera zaštite propisanih Zakonom o informacionoj bezbednosti. 

Sajt www.cert.rs koristi „kolačiće“ (cookies) radi poboljšanja korisničkog iskustva i funkcionalnosti sajta. Ako nastavite da pretražujete sajt, pristajete na upotrebu „kolačića“.

Saznajte više