Održana 6. RSNOG konferencija

26. Novembar 2020

Danas je u onlajn formatu održana 6. RSNOG konferencija u organizaciji Grupe mrežnih operatora Srbije (RSNOG) uz podršku Fondacije „Registar nacionalnog internet domena Srbije“ (RNIDS) i organizacije Internet Society. Direktor RATEL-a, Dragan Pejović, je na otvaranju konferencije istakao da je RATEL posvećen unapređenju informacione bezbednosti u našoj zemlji, te je učesnicima konferencije predstavio rad RATEL-a kao Nacionalnog CERT-a u prethodnom periodu, kao i planove za naredni period.

Učenici konferencije imali su priliku da čuju eksprete u oblasti  informacione bezbednosti na teme uticaja Covid-19 pandemije na internet komunikacije, "Cloud vs. On-premise" , kao i o aktivnostima CERT-ova u Srbiji u okolnostima povećane upotrebe interneta i porasta sajber pretnji. U okviru diskusije na temu aktivnosti CERT-ova govorio je i predstavnik Nacionalnog CERT-a, Jovan Milosavljević, koji je tom prilikom istakao važnost prijavljivanja sajber incidenata i međusobne saradnje CERT-ova u postupku upravljanja incidentom.

Šesta po redu konferencija održana je u godini u kojoj je skoro svakom na planeti postao jasan značaj stalne dostupnosti internet veze, a zainteresovani posetioci imali su  priliku da je prate uživo putem strima.

Sajt www.cert.rs koristi „kolačiće“ (cookies) radi poboljšanja korisničkog iskustva i funkcionalnosti sajta. Ako nastavite da pretražujete sajt, pristajete na upotrebu „kolačića“.

Saznajte više