Sastanak Nacionalnog CERT-a i posebnih CERT-ova

29. April 2021

U cilju unapređenja saradnje i jačanja javno-privatnog partnerstva Nacionalni CERT je danas organizovao prvi redovni sastanak sa posebnim CERT-ovima. Predstavnici posebnih CERT-ova  predstavili su svoje aktivnosti u proteklom periodu, kao i probleme sa kojima su se susretali u svakodnevnom radu. Poseban akcenat stavljen je na važnost unapređenja i  kontinuirane razmene informacija o trenutnim aktuelnostima između Nacionalnog CERT-a i posebnih CERT-ova. Takođe, povela se diskusija u vezi aktuelnih fišing kampanja i zaključeno je da je potrebno raditi na kontinuiranoj edukaciji, kako zaposlenih, tako i i opšte javnosti.

Nacionalni CERT, koji posluje u okviru RATEL-a, u skladu sa Zakonom o informacionoj bezbednosti vodi evidenciju posebnih CERT-ova u Republici Srbiji. Posebni CERT-ovi obavljaju poslove prevencije i zaštite od bezbednosnih rizika u domenu informacione bezbednosti, a više informacija o uslugama koje pružaju svojim korisnicima, možete videti na linku: https://www.cert.rs/evidencija-certova.html

Sajt www.cert.rs koristi „kolačiće“ (cookies) radi poboljšanja korisničkog iskustva i funkcionalnosti sajta. Ako nastavite da pretražujete sajt, pristajete na upotrebu „kolačića“.

Saznajte više