Održana druga obuka za trenere na CyberRange platformi

14. Maj 2021

U okviru projekta “Norveška za vas - Srbija” koji finansira Kraljevina Norveška, a sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge – UNOPS u periodu 11.-13. maja 2021. godine održana je druga obuka za trenere. Obuka namenjena predstavnicima samostalnih operatora IKT sistema održana je u učionici RATEL-a na CyberRange platformi, jednoj od najsavremenijih platformi ovog tipa, uz poštovanje propisanih epidemioloških mera.

Polaznici obuke su imali priliku da učestvuju u simulaciji sajber napada i vežbaju na okruženju koje simulira realno radno okruženje i koje pruža izuzetno praktično i stvarno iskustvo.

Ovo je jedna od aktivnosti koja se sprovodi u okviru mere jačanja informacione bezbednosti Republike Srbije i pripreme za izvođenje prve nacionalne sajber vežbe na ovoj platformi, i koja ima za cilj unapređenje kapaciteta u oblasti informacione bezbednosti naše zemlje.

Sajt www.cert.rs koristi „kolačiće“ (cookies) radi poboljšanja korisničkog iskustva i funkcionalnosti sajta. Ako nastavite da pretražujete sajt, pristajete na upotrebu „kolačića“.

Saznajte više