Sastanak sa samostalnim CERT-ovima

24. Novembar 2021

U organizaciji Nacionalnog CERT-a dana 24.11.2021. godine održan je drugi redovni sastanak, CERT-a organa vlasti, Narodne banke Srbije i CERT-ova samostalnih operatora IKT sistema. Na sastanku su učesnici razmenjivali informacije o iskustvima u vezi sa obukama na platformi za simulaciju sajber napada koje su namenjene stručnim licima iz oblasti informacione bezbednosti a koje umnogome doprinose jačanju međusektorske saradnje, aktuelnim dešavanjima sa kojima su se susretali u svakodnevnom radu kao i načinima za podizanje svesti kako kod zaposlenih, tako i opšte javnosti. Poseban akcenat stavljen je na važnost kontinuirane razmene informacija o trenutnim aktuelnostima, kao i na planove i aktivnosti za naredni period.

 

U skladu sa Zakonom o informacionoj bezbednosti Nacionalni CERT, CERT organa vlasti i CERT-ovi samostalnih operatora IKT sistema održavaju kontinuiranu saradnju u cilju unapređenja informacione bezbednosti Republike Srbije.

Sajt www.cert.rs koristi „kolačiće“ (cookies) radi poboljšanja korisničkog iskustva i funkcionalnosti sajta. Ako nastavite da pretražujete sajt, pristajete na upotrebu „kolačića“.

Saznajte više