Рaдна посета Агенцијe за комуникационе мреже и услуге Републике Словеније (АКОС)

6. Април 2023

Након успешне радне посете Агенцији за комуникационе мреже и услуге Републике Словеније (АКОС) која је оцењена као изузетно корисна, колеге из АКОС-а су посетиле РАТЕЛ ради наставка сарадње и размене искустава у области поштанских услуга, заштите корисника услуга електронских комуникација и информационе безбедности.

Делегацију АКОС-а је, у присуству својих сарадника, поздравио директор РАТЕЛ-а Драган Пејовић који је истакао значај оваквог вида сарадње у циљу размене искустава у вези са регулацијом сектора електронских комуникација, поштанских услуга и информационе безбедности. У наставку радне посете одржане су три паралелне сесије посвећене различитим областима.

Једна од сесија била је посвећена изазовима у области информационе безбедности, а посебно начину спровођења NIS2 директиве, питањима интегритета мрежа и регулисања безбедности мрежа. Представљени су рад и најважнији пројекти Националног ЦЕРТ-а, у оквиру РАТЕЛ-а.

 

 

Сајт www.cert.rs користи „колачиће“ (cookies) ради побољшања корисничког искуства и функционалности сајта. Ако наставите да претражујете сајт, пристајете на употребу „колачића“.

Сазнајте више