Делегација Босне и Херцеговине у посети РАТЕЛ-у, као Националном ЦEРТ-у

21. Септембар 2023

За представнике делегације Босне и Херцеговине 21. септембра, у просторијама РАТЕЛА, организована је студијска посета са циљем ближег упознавања са улогом и надлежностима Националног ЦЕРТ-а Републике Србије, као и размене информација, добре праксе и законског оквира у области информационе безбедности.

У сарадњи са организацијом UNDP, Национални ЦЕРТ Републике Србије је, за представнике државних институција из Босне и Херцеговине, организовао и одржао техничку обуку на CyberRange платформи. Циљ ове посете је био подизање кадровских капацитета запослених у државним институцијама Босне и Херцеговине, као и унапређење постојеће сарадње са колегама из региона.

Полазници обуке су имали прилику да кроз техничку обуку увежбавају и унапређују своје вештине детекције и одбране од сајбер напада, на најсавременијој платформи за тренинге из области сајбер безбедности. Додатни значај организовања оваквих обука огледа се у подизању општег нивоа заштите сајбер простора целокупног региона.

Сајт www.cert.rs користи „колачиће“ (cookies) ради побољшања корисничког искуства и функционалности сајта. Ако наставите да претражујете сајт, пристајете на употребу „колачића“.

Сазнајте више