Конференција „Информациона безбедност – заједничка одговорност“ заказана за 17. октобар

26. Септембар 2023

Национални ЦЕРТ Републике Србије и Фондација „Регистар националног интернет домена Србије“ (РНИДС) 17. октобра у хотелу Crowne Plaza у Београду организују конференцију посвећену сајбер безбедности под слоганом „Информациона безбедност – заједничка одговорност“.

Конференција се организује уз подршку Министарства информисања и телекомуникација и Мреже за сајбер безбедност са циљем да пружи свеобухватан преглед актуелности у области информационе безбедности –  од нових прописа, активности привреде и академске заједнице, до приказа модела и решења за подизање свести, како о претњама тако и о заштити.

Уводни део конференције биће посвећен изузетно важној и актуелној теми - Нацрту новог законa који уређује област информационе безбедности и кључним променама које доноси. Поред тога, биће речи о усклађивању са европским регулаторним оквирима и NIS 2 директивом у домаћем законодавству уз осврт и на праксе земаља Европске уније.

У наставку конференције биће вођени разговори о темама које су често под лупом јавности, а то су информациона безбедности финансијског сектора и турбуленције које су развој вештачке интелигенције и машинског учења унели на поље сајбер безбедности. О претњама, али и механизмима заштите како информационих система тако и појединаца који их користе говориће стручњаци из различитих грана финансијског сектора. Како се злоупотребљава вештачка интелигенција за сајбер криминал, али и како нове технологије могу, и већ се користе за одбрану система и детекцију напада, тема је једног од панела конференције.

Посебна пажња биће посвећена едукацији и подизању свести о претњама и начинима заштите као путу ка безбеднијем коришћењу технологија, те ће бити представљене активности које на овом пољу реализују различите организације. Више детаља о целокупном садржају конференције доступно је на следећем линку.

Присуство конференцији се не наплаћује, али је обавезна регистрација посетилаца путем следећег линка.

Сајт www.cert.rs користи „колачиће“ (cookies) ради побољшања корисничког искуства и функционалности сајта. Ако наставите да претражујете сајт, пристајете на употребу „колачића“.

Сазнајте више