Посета експертског тима Универзитета Карнеги Мелон (CMU) Националном ЦЕРТ-у Републике Србије

1. Октобар 2018

Национални ЦЕРТ Републике Србије је био домаћин експертском тиму Института за софтверско инжењерство америчког Универзитета Карнеги Мелон (Carnegie Mellon University, Software Engineering Institute) у периоду између 24. и 27.09.2018.
Током боравка у Београду, гости са Универзитета Карнеги Мелон су посетили и Министарство за трговину, туризам и телекомуникације, Посебно тужилаштво за високотехнолошки криминал, Канцеларију за информационе технологије и е-Управу, Удружење банака Србије, МУП ЦЕРТ, као и ЦЕРТ Фондације SHARE.

У просторијама РАТЕЛ-а је одржана и "table-top" вежба, у складу са сценаријом који су припремили експерти из САД. Поред представника Националног ЦЕРТ-а, у вежби су учествовали и представници других институција надлежних за информациону безбедност у Републици Србији. Нагласак вежбе је био на потреби сарадње, координације, препознавања и размене кључних информација током одговора на инциденте.

Сајт www.cert.rs користи „колачиће“ (cookies) ради побољшања корисничког искуства и функционалности сајта. Ако наставите да претражујете сајт, пристајете на употребу „колачића“.

Сазнајте више