Конференција "Сајбер безбедност - како се суочити са новим изазовима у пословном и банкарском сектору"

8. Новембар 2018

Удружење италијанске привреде у Србији, Конфиндустрија Србија, организовало је у Београду конференцију на тему "Сајбер безбедност - како се суочити са новим изазовима у пословном и банкарском сектору". Скуп је одржан 8.11.2018. године, у Скупштини Града Београда. Главна тема је била заштита информационе безбедности у банкарском сектору и сектору телекомуникација, уз наглашавање потребе да се заједничким напорима подигне свест о важности безбедности информационих система.

 

Конференцију је отворио Ненад Поповић, министар Владе Србије задужен за иновације и технолошки развој, а присутне су поздравили Серђо Монти, заменик шафа мисије Амбасаде Италије у Београду, и Ерик Косута, председник Конфиндустрије Србија. Учесници конференције су били представници телекомуникационих оператора, банака, приватног и јавног сектора и гости из иностраних компанија специјализованих за информациону безбедност. Један о панелиста је био и директор РАТЕЛ-а др Владица Тинтор. Дискусије о темама конференције су вођене у оквиру следећих панела:

  • Информациона безбедност у банкарском сектору - безбедност информација - рањивости и оснаживање одбрамбених алата
  • Изазови информационе безбедности у сектору телекомуникација
  • Безбедносне претње: свест и партнерство за постизање безбедности
  • Нови начини обезбеђивања података
  • Експертско вођење информационе безбедности.

Сајт www.cert.rs користи „колачиће“ (cookies) ради побољшања корисничког искуства и функционалности сајта. Ако наставите да претражујете сајт, пристајете на употребу „колачића“.

Сазнајте више