Национални ЦЕРТ одржао још две обуке на Cyberrange платформи

4. Октобар 2022

Национални ЦЕРТ је одржао 14. септембра у Зрењанину и 28 септембра у Чачку, још две обуке за представнике локалних самоуправа на Cyber Range платформи. Овога пута обуке су организоване уживо, док је у претходном циклусу (од 10 реализованих обука) обука спровођена у онлајн окружењу,

У првом циклусу обуку је похађало 34 администратора и систем инжењера, док је у наставку релизовано још два термина за још 10 полазника.

У оквиру пројекта „Норвешка за вас - Србија“, који је финансирала Краљевина Норвешкa, а спроводио УНОПС, донирана је платформа CyberBit/CyberRange.

Рад у реалистичној симулацији сајбер напада омогућио је учесницима вежбе ефикасно унапређење практичних вештина и начина одбране од сајбер напада који су све софистициранији и тежи за детектовање.

Континуираним спровођењем техничких обука у области информационе безбедности Национални ЦЕРТ доприноси одржавању потребног нивоа знања и развоју специфичних вештина које су неопходне за адекватан одговор на нове околности и изазове у сајбер простору.

Сајт www.cert.rs користи „колачиће“ (cookies) ради побољшања корисничког искуства и функционалности сајта. Ако наставите да претражујете сајт, пристајете на употребу „колачића“.

Сазнајте више