SMS prevara za korisnike poštanskih usluga

30. Jun 2021

Nacionalni CERT upozorava sve korisnike poštanskih usluga da je u toku prevara kojom se zloupotrebljava „Pošta Srbije“. Korisnicima se šalje SMS poruka da im je navodno stigla porudžbina  i da je za isporuku potrebno platiti troškove.

Link iz poruke vodi na lažnu stranicu na kojoj se traži popunjavanje podataka o bankovnoj kartici koji omogućavaju napadačima da preuzmu sav novac na računu. Lažna stranica zloupotrebljava vizuelni identitet Pošte Srbije ali se može primetiti kombinacija srpskog i engleskog jezika, kao i latiničnog i ćiriličnog pisma.

Javno preduzeće „Pošta Srbije“ je upozorila da sa svojim korisnicima ne komunicira na ovaj način i da je potrebno da obrate dodatnu pažnju.

Nacionalni CERT apeluje na sve koji prime ovaj SMS da ne otvaraju link iz poruke i popunjavaju tražene podatke.

Pošti Srbije se ova prevara može prijaviti preko kontakt centra na brojeve 0700 100 300 i 011 3607 788, koji rade od 8 do 20 časova i subotom i nedeljom od 8 do 15 časova, kao i Nacionalnim CERT-u.

Sajt www.cert.rs koristi „kolačiće“ (cookies) radi poboljšanja korisničkog iskustva i funkcionalnosti sajta. Ako nastavite da pretražujete sajt, pristajete na upotrebu „kolačića“.

Saznajte više