"Compete with Team Europe 2023" trening za mlade talente

10. Jul 2023

U prostorijama Nacionalnog CERT-a kroz saradnju sa Mrežom sa sajber bezbednost, 8. i 9. jula održan je "Compete with Team Europe 2023" trening za kandidate za nacionalni tim Republike Srbije koji će učestvovati na predstojećoj vežbi „European CyberSecurity Challenge“.

Norveška je domaćin osmog “European CyberSecurity Challenge” takmičenja - godišnjeg evropskog događaja koji okuplja mlade talente iz cele Evrope da se zabave i takmiče u sajber bezbednosti. Vrhunski sajber talenti iz svake zemlje učesnice sastaće se u gradu Hamaru kako bi se povezali, sarađivali i takmičili jedni protiv drugih. Takmičari će biti izloženi izazovima u rešavanju bezbednosnih zadataka iz različitih oblasti kao što su bezbednost na internetu, bezbednost mobilnih uređaja, forenzika i reverse inženjering i u tom procesu takmičenja prikupljati bodove za njihovo rešavanje.

Takmičenje će se održati u gradu Hamaru u Norveškoj od 24. do 27. oktobra.

Sajt www.cert.rs koristi „kolačiće“ (cookies) radi poboljšanja korisničkog iskustva i funkcionalnosti sajta. Ako nastavite da pretražujete sajt, pristajete na upotrebu „kolačića“.

Saznajte više