Održana radionica za medije, studente novinarstva i studente bezbednosti

28. Oktobar 2021

Regulatorna agencija za elektronske komunikacije i poštanske usluge, kao Nacionalni CERT Republike Srbije, u okviru obeležavanja meseca informacione bezbednosti je kroz kampanju „Odbrani se znanjem”, održala novu radionicu namenjenu medijima, kojoj su ove godine prisustvovali i studenti sa Fakulteta političkih nauka i Fakulteta bezbednosti.

Na radionici su predstavljena aktuelna dešavanja u sajber prostoru, poput sajber ratovanja velikih sila, novih vidova sofisticiranih napada, kao i pregled aktivnosti Nacionalnog CERT-a u prethodnoj godini kada je reč o edukaciji opšte javnosti i obukama na platformi za simulaciju sajber napada koje su namenjene stručnim licima iz ove oblasti. Ovogodišnji gost je bio gospodin Nebojša Jokić, načelnih MUP-CERT-a, koji je iz ugla korisnika stručnih obuka ukazao na značaj međusektorske saradnje.

 

Sajt www.cert.rs koristi „kolačiće“ (cookies) radi poboljšanja korisničkog iskustva i funkcionalnosti sajta. Ako nastavite da pretražujete sajt, pristajete na upotrebu „kolačića“.

Saznajte više