Održana prva tehnička obuka za predstavnike lokalnih samouprava

2. Mart 2022

Nacionalni CERT je održao 1. marta u onlajn okruženju, prvu u nizu od 10 planiranih tehničkih obuka, za predstavnike lokalnih samouprava na Cyberbit/Cyber Range platformi.

U okviru projekta „Norveška za vas - Srbija“, koji je finansirala Kraljevina Norveška, a sprovodio UNOPS, donirana je platforma CyberBit/CyberRange. Rad u hiper-realističnoj simulaciji sajber napada omogućava učesnicima vežbe efikasno unapređenje veština i pre nego što se napad dogodi, što predstavlja jedan od najvažnijih načina odbrane od sajber napada koji su sve sofisticiraniji i teži za detektovanje.

Polaznici obuke su imali priliku da učestvuju u simulaciji sajber napada i vežbaju na okruženju koje simulira realno radno okruženje i koje pruža izuzetno praktično iskustvo. Učesnici vežbe imali su priliku da vežbaju odbranu od Trojan Data Leakage napada.

Kontinuiranim sprovođenjem tehničkih obuka u oblasti informacione bezbednosti Nacionalni CERT doprinosi održavanju adekvatnog nivoa znanja i razvoju specifičnih veština koje su neophodne za adekvatan odgovor na nove okolnosti i izazove u sajber prostoru.

 

Sajt www.cert.rs koristi „kolačiće“ (cookies) radi poboljšanja korisničkog iskustva i funkcionalnosti sajta. Ako nastavite da pretražujete sajt, pristajete na upotrebu „kolačića“.

Saznajte više