НАЛЕД и РАТЕЛ одржали семинар у области информационе безбедности

24. Октобар 2019

У оквиру кампање “Активно и безбедно на интернету” обележавајући месец информационе безбедности РАТЕЛ, односно Национални ЦЕРТ, одржао је радионицу “Јачање капацитета локалних самоуправа у примени регулативе у области информационе безбедности“ за представнике локалних управа  у Крагујевцу.

“Наша намера је да вам садржај модела Акта о информационој безбедности представимо и дамо упутства како га употребити и уподобити свом систему, Национални ЦЕРТ је модел Акта припремио као помоћ операторима ИКТ система од посебног значаја још 2017. године.

Ово је прва, од 4 радионице које ћемо одржати са НАЛЕД-ом уз подршку МТТТ-а и Канцеларије за ИТ и еУправу. Овим пројектом обухваћено је 130 локалних самоуправа, а након Крагујевца обуке ћемо имати у  Нишу, Новом Саду и Београду.

Од 64 града и општина у Србији, половина нема израђен Акт о информационој безбедности, као ни план опоравка у случају информационих напада", рекао је др Владица Тинтор, директор РАТЕЛ-а.

„Крагујевац је један од лепих примера  који размишља о својој дигиталној будућности и један од првих градова који је отворио своје податке на Националном порталу отворених података", навео је доц. др Михаило Јовановић, директор Канцеларије за ИТ и еУправу.

Израдама процедуре за меру из Акта о информационој безбедности који су као задатак требали да ураде стручњаци из 22 локалне управе са подручја Крагујевца, завршен је семинар који је организовао РАТЕЛ у сарадњи са Савезом за еУправу НАЛЕД-а и уз подршку владине Канцеларије за  еУправу и Министарства трговине, туризма и телекомуникација.

Сајт www.cert.rs користи „колачиће“ (cookies) ради побољшања корисничког искуства и функционалности сајта. Ако наставите да претражујете сајт, пристајете на употребу „колачића“.

Сазнајте више