Одржан други семинар за локалне самоуправе

6. Новембар 2019

У Нишу је 05.11.2019.године одржан други семинар у оквиру пројекта “Јачање капацитета локалних самоуправа у примени регулативе у области информационе безбедности“, а који РАТЕЛ спроводи у сарадњи са НАЛЕД-ом, Министарством трговине, туризма и телекомуникација и Канцеларијом за ИТ и еУправу.

Представницима 16 локалних самоуправа представљене су обавезе предвиђене прописима у области информационе безбедности, као и Модел Акта о безбедности који је Национални ЦЕРТ припремио као вид подршке операторима ИКТ система од посебног значаја још 2017. године. Истакнута је важност примене, али и провере примењених мера заштите прописане Законом о информационој безбедности. Инспекторка информационе безбедности из МТТТ-а, Марија Поповић, представила је делокруг надлежности министарства и приближила сам надзор, као и начин на који се све законом прописане обавезе могу најефикасније испунити.

Марија Kујачић, из Канцеларије за ИТ и еУправу, представила је новине у области електорнске управе, као и план развоја електронских услуга на републичком и локалном нивоу.

Семинар је у сарадњи са Електронским Факултетом у Нишу, одржан у простору Стартап Центра у коме послују млади ИТ предузетници. 

Сајт www.cert.rs користи „колачиће“ (cookies) ради побољшања корисничког искуства и функционалности сајта. Ако наставите да претражујете сајт, пристајете на употребу „колачића“.

Сазнајте више