Одржана техничка обука у Београду у учионици РАТЕЛ-а

15. Јануар 2020

Национални ЦЕРТ и у 2020 години наставља спровођење обука за запослене у локалним самоуправама. Техничке обуке се спроводе на виртуелној платформи коју је Национални ЦЕРТ пројектовао и имплементирао у сарадњи са компанијом Microsoft, а која омогућава симулацију сајбер напада.

Дводневна обука је одржана 14. и 15. јануара у учионици РАТЕЛ-а која је уређена специјално за ове сврхе. Учионица је завидног техничког капацитета, обезбеђује квалитетне услове за едукацију и развој специфичних знања и вештина за реаговање у случају инцидента. Полазници су имали прилику да стекну нова знања из области информационе безбедности кроз практичан рад на виртуелној платформи коме су претходила теоријска предавања.

Обукама је до сада присуствовало 40 полазника из 23 локалне самоуправе, а у наредном периоду се планира за још 35 локалних самоуправа из регије АП Војводина, који обављају послове системске администрације на Windows оперативним системима.

Сајт www.cert.rs користи „колачиће“ (cookies) ради побољшања корисничког искуства и функционалности сајта. Ако наставите да претражујете сајт, пристајете на употребу „колачића“.

Сазнајте више