Одржана прва техничка обука за представнике локалних самоуправа

2. Март 2022

Национални ЦЕРТ је одржао 1. марта у онлајн окружењу, прву у низу од 10 планираних техничких обука, за представнике локалних самоуправа на Cyberbit/Cyber Range платформи.

У оквиру пројекта „Норвешка за вас - Србија“, који је финансирала Краљевина Норвешкa, а спроводио УНОПС, донирана је платформа CyberBit/CyberRange. Рад у хипер-реалистичној симулацији сајбер напада омогућава учесницима вежбе ефикасно унапређење вештина и пре него што се напад догоди, што представља један од најважнијих начина одбране од сајбер напада који су све софистициранији и тежи за детектовање.

Полазници обуке су имали прилику да учествују у симулацији сајбер напада и вежбају на окружењу које симулира реално радно окружење и које пружа изузетно практично искуство. Учесници вежбе имали су прилику да вежбају одбрану од Trojan Data Leakage напада.

Континуираним спровођењем техничких обука у области информационе безбедности Национални ЦЕРТ доприноси одржавању адекватног нивоа знања и развоју специфичних вештина које су неопходне за адекватан одговор на нове околности и изазове у сајбер простору.

 

Сајт www.cert.rs користи „колачиће“ (cookies) ради побољшања корисничког искуства и функционалности сајта. Ако наставите да претражујете сајт, пристајете на употребу „колачића“.

Сазнајте више