Одржана техничка обука симулације сајбер напада за студенте Електротехничког факултета

23. Март 2022

Национални ЦЕРТ одржао je 23. марта у просторијама РАТЕЛ-а обуку намењену студентима Електротехничког факултета, Универзитета у Београду, на CyberRange платформи. У оквиру пројекта „Норвешка за вас - Србија“, који је финансирала Краљевина Норвешкa, а спроводио УНОПС, донирана је платформа CyberRange која је намењена извођењу сајбер вежби.

Рад у хипер-реалистичној симулацији сајбер напада омогућава учесницима вежбе ефикасно унапређење вештина и пре него што се напад догоди, што представља један од најважнијих начина одбране од сајбер напада који су све софистициранији и тежи за детектовање.

Полазници обуке су имали прилику да учествују у симулацији сајбер напада и вежбају на окружењу које симулира реално радно окружење и које пружа изузетно практично искуство кроз сценарио Trojan Data Leakage.

Учешће на обуци омогућава полазницима усавршавање вештина неопходних за детекцију и опоравак од сајбер напада што доприноси одржавњу одговарајућег нивоа знања и развоју специфичних вештина које су неопходне за адекватан одговор на нове околиности и изазове у сајбер простору.

Значај одржавања ових обука, поред пружања подршке академском сектору, јесте у промовисању области информационе безбедности међу младима.

Сајт www.cert.rs користи „колачиће“ (cookies) ради побољшања корисничког искуства и функционалности сајта. Ако наставите да претражујете сајт, пристајете на употребу „колачића“.

Сазнајте више